SpuQ Tafels

Hoe werkt het SpuQ Tafels spel?

Bij de SpuQ Tafels kan je de tafels van 1 tot en met 12, één voor één oefenen. Kies de tafel uit die je wil leren en start direct met het beantwoorden van de rekenvragen. Er zijn 2 niveau's beschikbaar; makkelijk en moeilijk. Bij het makkelijke niveau komen de sommen op een rij. Bij het moeilijke niveau komen de sommen door elkaar.

Bij de vragen is er geen tijdslimiet, zo je kan er even rustig over nadenken. Na elke vraag krijg je direct te zien of je deze goed of fout hebt beantwoord. Mocht je een vraag fout beantwoord hebben dan krijg je nog twee mogelijkheden de vraag goed te beantwoorden. Daarna wordt het juiste antwoord voor je ingevuld. Kijk hier dan goed naar en probeer het correcte antwoord te onthouden zodat je dan bij de volgende keer het antwoord weet.

Deze oefening is ontwikkeld om in de klas op de basisschool en ook om thuis te gebruiken om de tafels gratis te oefenen. Als je deze oefening goed beheerst kan je verder oefenen met bijvoorbeeld de tempotoets of een van de tafels oefenen spelletjes. Dit zijn oefeningen waarbij de vragen van verschillende tafels door elkaar gesteld worden of de vragen een tijdslimiet hebben. Op deze manier leer je stap voor stap alle tafels.


pin it