pin it

Leer de tafel van 10, volg de 5 stappen!

Tafel van 10

Stap 1: Bekijken, hardop lezen en herhalen

Stap 1 is het kennis maken met de tafel van 10. Dit is opgedeeld in twee delen. Het bekijken, hardop lezen en herhalen van de sommen die bij de tafel horen. Het tweede deel is het slepen van het de antwoorden naar de juiste som. Als dit goed gaat kan je naar stap 2!


Stap 2.a: Op een rij

Vul de antwoorden in. Als je alle antwoorden hebt ingevuld druk dan op 'Nakijken' om te zien of je alles goed hebt! Heb je alle vragen goed, oefen dan de vragen van de Tafel van 10 door elkaar.


Stap 2.b: Sleep de antwoorden naar de juiste som

  Antwoord
  Antwoord
  Antwoord
  Antwoord
  Antwoord
  Antwoord
  Antwoord
  Antwoord
  Antwoord
  Antwoord
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Advertentie:

Stap 3: Door elkaar

Oefen de Tafel van 10 door elkaar. Vul alle antwoorden in en druk op nakijken om te zien of je alles goed hebt.


Stap 4: MeerkeuzeStap 5: Tafeldiploma

Antwoord alle 20 vragen goed en verdien het diploma!

Tafel van 10

Wat is je naam?


Memory tafels oefenen spel

 

Tafel van 10 memory

Probeer zo snel mogelijk alle sommen en antwoorden bij elkaar te vinden!


2
2 x 1
2
2 x 1
2
2 x 1
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2

Werkblad Tafel van 10 printen

Klik het werkblad aan om deze in groter formaat te bekijken. Voor het werkblad van de Tafel van 10 worden drie verschillende oefenvormen aangeboden. Bij de eerste oefening is het de bedoeling van de som een lijntje te trekken naar het juiste antwoord. Bij de tweede oefening is het de bedoeling het missende getal in de te vullen en zo een juiste som te vormen. Bij de derde oefening staan de sommen van de tafel door elkaar weergegeven en kunnen ze beantwoordt worden.

Leer ook de andere tafels

Beschrijving Tafel van 10

Hier kan je het Tafel van 10 oefenen door alle antwoorden in te vullen en daarna te kijken hoeveel je er goed gemaakt hebt. De tafels kunnen in verschillende varianten worden geoefend. Nu ben je op de Tafel van 10 pagina waar de tafelsommen op een rij geoefend kunnen worden. Als je het oefenen op een rij beheerst kan je er voor kiezen om de rekensommen door elkaar te gaan oefenen. De tafels leren kan online op de computer, tablet, ipad en mobiel. Deze tafel leer je met rekenen in groep 4