Het 5 stappenplan

Tafel van 8

  • 1 x 8 = 8
  • 2 x 8 = 16
  • 3 x 8 = 24
  • 4 x 8 = 32
  • 5 x 8 = 40
  • 6 x 8 = 48
  • 7 x 8 = 56
  • 8 x 8 = 64
  • 9 x 8 = 72
  • 10 x 8 = 80

Stap 1a: Bekijken, hardop lezen en herhalen

Stap 1a is het kennis maken met de tafel. Dit is opgedeeld in twee delen. Het bekijken, hardop lezen en herhalen van de sommen die bij de tafel horen. Het tweede deel is het slepen van het de antwoorden naar de juiste som. Als dit goed gaat kan je naar stap 1b!


Stap 1b: Op een rij

Vul de antwoorden in. Als je alle antwoorden hebt ingevuld druk dan op 'Nakijken' om te zien of je alles goed hebt! Heb je alle vragen goed, oefen dan de vragen van de Tafel van 8 door elkaar.

Advertentie:

Stap 2: Sleep de antwoorden naar de juiste som

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Stap 3: Door elkaar

Oefen de Tafel van 8 door elkaar. Vul alle antwoorden in en druk op nakijken om te zien of je alles goed hebt.


Stap 4: Meerkeuze

Probeer alle 15 vragen goed te beantwoorden!Stap 5: Tafeldiploma

Antwoord alle 20 vragen goed en verdien het diploma!

Tafel van 8

Advertentie:

Spelletjes

Deze spellen geven je de mogelijkheid om de vragen te herhalen en je kennis te verbeteren. Veel plezier met de tafel van 8 spelletjes!

Memory tafels oefenen spel

 

Tafel van 8 memory

Probeer zo snel mogelijk alle sommen en antwoorden bij elkaar te vinden!


2
2 x 1
2
2 x 1
2
2 x 1
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2

Welkom bij de tafel van 8 pagina

Hier kan je de tafels van 8 oefenen. Je kan de tafel van acht op een rij oefenen als je dat goed gaat kan je het iets moeilijker maken door de tafels door elkaar te oefenen. Wil je de tafel van 8 op tijd oefenen, dat kan natuurlijk via de tempotoets. Wil je even rustig oefenen dan raden we aan het werkblad van de tafel van 8 uit te printen en hiermee te oefenen.

Tafel van 8

Werkblad Tafel van 8 printen

Klik het werkblad aan om deze in groter formaat te bekijken. Voor het werkblad van de Tafel van 8 worden drie verschillende oefenvormen aangeboden. Bij de eerste oefening is het de bedoeling van de som een lijntje te trekken naar het juiste antwoord. Bij de tweede oefening is het de bedoeling het missende getal in de te vullen en zo een juiste som te vormen. Bij de derde oefening staan de sommen van de tafel door elkaar weergegeven en kunnen ze beantwoordt worden.

Leer ook de andere tafels:

Beschrijving Tafel van 8

Hier kan je het Tafel van 8 oefenen door alle antwoorden in te vullen en daarna te kijken hoeveel je er goed gemaakt hebt. De tafels kunnen in verschillende varianten worden geoefend. Nu ben je op de Tafel van 8 pagina waar de tafelsommen op een rij geoefend kunnen worden. Als je het oefenen op een rij beheerst kan je er voor kiezen om de rekensommen door elkaar te gaan oefenen. De tafels leren kan online op de computer, tablet, ipad en mobiel. Deze tafel leer je met rekenen in groep 4

pin it