Duikboot sommen

Beschrijving Duikboot sommen spel

Oefen in dit spel met sommen diep in de zee. Wordt beter in rekenen door onderwater oefeningen te maken. Je kan oefenen met plussommen, minsommen, keersommen, deelsommen en gemengde sommen. Als je een soort som gekozen hebt kan je daarna de hoeveelheid kiezen en de moeilijkheid. Al de oefeningen zijn handig voor groep 3 t/m 7 van de basisschool.

Als je eenmaal in de duikboot zit kan je beginnen met de oefening. Verzamel twee bubbels met een getal en een bubbel met een speciaal teken om een som te maken. Zoek daarna de bubbel met het goede antwoord om een punt te verdienen. Verzamel 12 punten in totaal om het level te voltooien.

Als je een bubbel pakt met het verkeerde antwoord op de som verlies je een deel van je levens. Tijdens het duiken moet je ook uitkijken voor gevaarlijke vissen. Als een vis de duikboot raakt verlies je ook een deel van je levens. Als het levensbalkje helemaal leeg is ben je af.

In elk level kan je een diamant verdienen en muntjes vinden. De muntjes verschijnen als je een vraag goed hebt beantwoord en je krijgt een diamant als het level voltooid is. In totaal kunnen er 120 diamanten worden verdiend in het spel. Je kan de muntjes gebruiken om in de winkel andere duikboten te kopen.

Veel succes op je diepzee avontuur!


pin it