1 minuut toets

Advertentie:

Je hebt één minuut de tijd

Bij de 1 minuut toets krijg je één minuut de tijd om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Het is een race tegen de klok. Deze oefening is uitermate geschikt voor het automatiseren van de tafels. Eerst moet je kiezen welke tafels je wilt gaan oefenen. Het is mogelijk om één tafel te kiezen, maar ook meerdere. Hoe meer tafels je kiest hoe groter de uitdaging wordt.
Als je de tafels hebt gekozen druk je op start en gaan de 60 seconden in.
Er staat een som in beeld met 12 antwoorden. Druk op het goede antwoord en de volgende som komt in beeld. Als je het foute antwoord indrukt blijft de vraag net zo lang in beeld staan tot je het goede antwoord in hebt gedrukt. Na 10 goede antwoorden worden de 12 blokken met de antwoorden vernieuwd.
Bij een goed antwoord gaat het groene lampje branden en bij een fout antwoord gaat het rode lampje branden. Het doel van dit spel is om zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden in zo min mogelijk pogingen. Voor elke goede antwoord krijg je 10 punten.

De 1 minuut toets is een goede aanvulling op de tempotoets. De tempotoets is de populairste oefening op Tafeldiploma.nl.

Fun factor

Deze oefening wordt vaak als leuk ervaren door de leerlingen. Dit komt door de snelheid die in de oefening zit en dat je de antwoorden moet zoeken. Je kunt razendsnel sommen beantwoorden, er zijn geen onderbrekingen en er hoeft niet getypt te worden.

Dit spel is uitermate geschikt voor tablet, mobiel en computer. Zelf zien we hogere scores gehaald worden op tablet en mobiel dan op de computer.

pin it