tafel van 9 werkbladen


Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Leerzame tafel van 9 werkbladen

Je zou het misschien niet direct denken maar de tafel van 9 is één van de makkelijkste om te leren. Met de gratis tafel van 9 werkbladen ken je ze zeker snel. Deze oefenbladen zijn gemaakt door leerkrachten voor leerlingen van de basisschool om ze te ondersteunen bij het rekenonderwijs.

De truck met de tafel van 9 is dat het eerste en tweede getal van het antwoord samen 9 opgeteld zijn. 09, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81 en 90. Wat ook leuk om de getallen onder elkaar te zetten dan zie je dat alle linker getallen steeds plus 1 zijn en de getallen aan de rechterkant in het spiegelbeeld staan. Ook worden door veel leerlingen de tafel van 9 antwoorden teruggerekend vanaf de tafel van 10. Dit is op zich een goedde manier om te controleren of je antwoorden juist zijn. Je moet natuurlijk wel genoeg tijd hebben.

De tafels van vermenigvuldiging zijn de basis voor verdere keersommen en algemene rekenontwikkeling. Hier worden oefeningen aangeboden die aansluiten bij het rekenonderwijs van de basisschool. Deze gratis tafel werkbladen om te printen of te downloaden in pdf formaat zijn speciaal geschikt voor de leerlingen van de basisschool. Zelf kan je ook een tafel werkblad maken met opgaves en een antwoorden blad met de werkblad generator. Deze werkbladen worden willekeurig gegenereerd en is daarom een eindeloze hoeveelheid oefenmateriaal voor thuis of in de klas.

Advertentie:
pin it