Tafel van 6 werkbladen


Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Leerzame tafel van 6 werkbladen

De gratis tafel van 6 werkbladen staan hier voor je klaar. Het zijn allemaal verschillende oefenbladen waarmee je ook offline de tafels goed kan oefenen. Door leerkrachten worden deze werkbladen als onderdeel van het lesplan gebruikt. Naast het 5 stappenplan zijn deze offline oefeningen een goede manier om deze rekenopgaven te oefenen.

Bij de tafel van 6 is het lastig een echt handig ezelsbruggetje te vinden. Het voordeel bij de tafel van 6 is dat je deze gaat leren als je de meeste tafels al kent. Van deze tafels ken je dan alle 6 keer sommen al. Bijvoorbeeld de 6 x 1 = 6, 6 x 2 = 12, 6 x 3 = 18, 6 x 4 = 24, 6 x 5 = 30, 6 x 10 = 60 heb je vast al geleerd. Nu blijven er nog maar een paar over die je uit je hoofd moet leren en dan ken je de tafel van 6 al. Als je regelmatig herhaald met oefenen dan kan je ze nog beter onthouden. Voor optimaal resultaat adviseren wij daarom ook om dagelijks bijvoorbeeld 15 minuten te oefenen.

De tafels van vermenigvuldiging zijn de basis voor verdere keersommen en algemene rekenontwikkeling. Hier worden oefeningen aangeboden die aansluiten bij het rekenonderwijs van de basisschool. Deze gratis tafel werkbladen om te printen of te downloaden in pdf formaat zijn speciaal geschikt voor de leerlingen van de basisschool. Zelf kan je ook een tafel werkblad maken met opgaves en een antwoorden blad met de werkblad generator. Deze werkbladen worden willekeurig gegenereerd en is daarom een eindeloze hoeveelheid oefenmateriaal voor thuis of in de klas.

Advertentie:
pin it