Tafel van 5 werkbladen


Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Leerzame tafel van 5 werkbladen

Klik op één van de werkbladen om deze te bekijken of uit te printen. Op de tafel van 5 werkbladen worden verschillende oefenvormen aangeboden. Zo kan je bijvoorbeeld blokje zoeken en inkleuren met de getallen die bij de tafel van 5 horen. Of lijnen trekken van de opgave naar het juiste antwoord. Met de oefeningen op de oefenbladen ben je goed voorbereid op de rekenvragen die gaan komen.

De tafel van 5 is meestal de 4e tafel van vermenigvuldiging die geleerd gaat worden. Na de tafel van 1, 2 en 10. De tafel van 5 kan je snel leren door er steeds 5 bij te tellen. De antwoorden eindigen dan altijd op 5 of op 0 en als je met de getallenlijn leert dan maak je sprongen van 5. Dat ziet er dan zo uit: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 etc. Dit gaat je helpen met het onthouden van de antwoorden en zo kan je controleren of je de goede antwoorden hebt ingevuld.

De tafels van vermenigvuldiging zijn de basis voor verdere keersommen en algemene rekenontwikkeling. Hier worden oefeningen aangeboden die aansluiten bij het rekenonderwijs van de basisschool. Deze gratis tafel werkbladen om te printen of te downloaden in pdf formaat zijn speciaal geschikt voor de leerlingen van de basisschool. Zelf kan je ook een tafel werkblad maken met opgaves en een antwoorden blad met de werkblad generator. Deze werkbladen worden willekeurig gegenereerd en is daarom een eindeloze hoeveelheid oefenmateriaal voor thuis of in de klas.

Advertentie:
pin it