Tafel van 3 werkbladen


Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Leerzame tafel van 3 werkbladen

Op deze pagina staan een aantal leerzame gratis tafel van 3 werkbladen om te printen of op te slaan. Deze werkbladen zijn door leerkrachten ontwikkeld voor leerlingen van de basisschool. Deze zijn uitermate geschikt voor de leerlingen van groep 4 en groep 5. De werkbladen hebben drie verschillende oefeningen of 60 gemixte vragen waarmee je de vragen snel en goed kan herhalen.

De tafel van drie ga je meestal leren als je de tafel van 1, 2, 5 en 10 al kent. Veel van de opgaven van de tafel van 3 ken je dan al. Ga maar na, 1 x 3 = 3, 2 x 3 = 6, 5 x 3 = 15 en 10 x 3 = 30. Je bent dus al bijna halverwege met het leren van deze tafel. Leer je de tafel van 3 met de getallenlijn dan maak je op de getallenlijn sprongetjes van 3. 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21 etc.

De tafels van vermenigvuldiging zijn de basis voor verdere keersommen en algemene rekenontwikkeling. Hier worden oefeningen aangeboden die aansluiten bij het rekenonderwijs van de basisschool. Deze gratis tafel werkbladen om te printen of te downloaden in pdf formaat zijn speciaal geschikt voor de leerlingen van de basisschool. Zelf kan je ook een tafel werkblad maken met opgaves en een antwoorden blad met de werkblad generator. Deze werkbladen worden willekeurig gegenereerd en is daarom een eindeloze hoeveelheid oefenmateriaal voor thuis of in de klas.

Advertentie:
pin it