Tafel van 12 werkbladen


Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Leerzame tafel van 12 werkbladen

De tafel van 12 is vaak de laatste tafel die geleerd wordt. Sommige scholen stoppen al bij de tafel van 10. Maar het is eigenlijk wel handig om de tafel van 11 en 12 ook nog te leren. Vooral de tafel van 12 is erg nuttig om te kennen, want deze tafel komt in veel rekenvraagstukken en in het dagelijks leven terug. Boven de tafel van 10 ontstaan ook interessante patronen die leerlingen het vertrouwen geven lastigere vragen in de toekomst op te lossen. Met de gratis tafel van 12 werkbladen heb je een goed hulpmiddel om de reken opgaves te leren en te herhalen.

De tafel van 12 is misschien wel de lastigste tafels van vermenigvuldiging om te leren. Maar ook bij deze zijn er tips om je te helpen deze snel te leren. Laten we naar een aantal vragen en antwoorden kijken. 1 x 12 = 12, dit is dan 1 x 10 + 1 x 2 = 10 + 2 = 12. Nu de 2e. 2 x 12 = …., dus is dan 2 x 10 + 2 x 2 = 20 + 4 = 24. Nu, 9 x 12 = 9 x 10 + 9 x 2 = 90 + 18 = 108. Zo kan je de antwoorden goed berekenen als je ze nog niet uit het hoofd kent. Belangrijk is alle tafels van vermenigvuldiging goed te leren en dan regelmatig te herhalen. Wij adviseren in ieder geval 10 minuten en het beste is 15 minuten voor optimaal resultaat.

De tafels van vermenigvuldiging zijn de basis voor verdere keersommen en algemene rekenontwikkeling. Hier worden oefeningen aangeboden die aansluiten bij het rekenonderwijs van de basisschool. Deze gratis tafel werkbladen om te printen of te downloaden in pdf formaat zijn speciaal geschikt voor de leerlingen van de basisschool. Zelf kan je ook een tafel werkblad maken met opgaves en een antwoorden blad met de werkblad generator. Deze werkbladen worden willekeurig gegenereerd en is daarom een eindeloze hoeveelheid oefenmateriaal voor thuis of in de klas.

Advertentie:
pin it