Tafel van 11 werkbladen


Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Bekijk werkblad

Leerzame tafel van 11 werkbladen

Klik op de werkbladen om deze in het groot te bekijken en uit te printen. Op de gratis tafel van 11 werkbladen worden verschillende oefeningen aangeboden. Zo zijn er oefenbladen met 3 verschillende oefeningen en zijn ze er met 60 gemixte opgaves. Met de opdrachten kan je op verschillende manier leren en herhalen.

Bij de tafel van 11 is er weer een goede manier om deze snel te leren. Er is een duidelijk patroon bij de vragen en antwoorden. Als je de vragen en antwoorden onder elkaar zet moet je maar eens goed kijken. 1 x 11 = 11, 2 x 11 = 22, 3 x 11 = 33, 4 x 11 = 44. Heb je het al gezien? Als de vraag bijvoorbeeld 2 x is dan is het antwoord 22, dus 2 keer een 2, bij 3 x is het antwoord 33, dus 2 keer een 3. Dit komt doordat 3 x 11 ook opgedeeld kan worden in 3 x 10 + 3 x 1 en dat is dan 30 + 3 = 33. Let wel goed op bij 10 x 11 hier is het antwoord 110. Veel succes.

De tafels van vermenigvuldiging zijn de basis voor verdere keersommen en algemene rekenontwikkeling. Hier worden oefeningen aangeboden die aansluiten bij het rekenonderwijs van de basisschool. Deze gratis tafel werkbladen om te printen of te downloaden in pdf formaat zijn speciaal geschikt voor de leerlingen van de basisschool. Zelf kan je ook een tafel werkblad maken met opgaves en een antwoorden blad met de werkblad generator. Deze werkbladen worden willekeurig gegenereerd en is daarom een eindeloze hoeveelheid oefenmateriaal voor thuis of in de klas.

Advertentie:
pin it